Priveghi și tot ce este bine de știut – de ce se poartă hainele negre? Ce trebuie să duci la priveghi? Iată mai multe informații!

Hainele negre sunt acel element care datează de secole întregi, atunci când vine vorba despre purtarea doliului după ce o persoană dragă nouă trece în neființă. Ce este bine de știut se referă la faptul că, în sine, hainele negre sunt de nelipsit atunci când vorbim despre capelă și inclusiv despre înmormântarea propriu-zisă. Deși fiecare persoană are dreptul de a alege în ce convingeri sau tradiții să creadă și să le respecte, ignorarea acestei tradiții atunci când vorbim despre capelă sau despre înmormântare, poate transmite lipsa de respect sau de interes, motiv pentru care hainele negre sunt un simbol important ce trebuie respectat.

Tot ce este de știut despre priveghi

Priveghiul are loc din momentul în care o persoană dragă trece în neființă, până în cea de-a treia zi, când are loc înmormântarea. Atunci când vorbim despre priveghi, facem referire la acel moment în care toate persoanele care doresc își pot lua rămas bun de la persoana atât de dragă lor. Conform tradițiilor și obiceiurilor ce datează de secole întregi, hainele negre sunt de nelipsit în cadrul priveghiului. Aceste haine negre trebuie purtate de toată lumea prezentă, indiferent de perioada de timp pe care aleg să o stea la priveghi.

Priveghiul este momentul în care persoanele care doresc pot veni să își ia rămas bun, locul în care se pot spune povești sau diferite momente frumoase cu persoana care a trecut în neființă, scopul fiind acela de a-i fi ținută amintirea în viață. Un lucru mai puțin știut despre priveghi ar putea fi acela că, în unele zone ale României, tradițiile spun că plânsul trebuie să fie exclus în acele momente. Conform acestei tradiții, oamenilor prezenți la priveghi le era recomandat să râdă și să-și împărtășească trăirile amuzante cu persoana decedată, tocmai pentru ca alinarea durerii lor să fie posibilă. Per total, chiar dacă această tradiție nu este tocmai ușor de respectat, este bine de menționat că acest priveghi poate oferi un real suport pentru fiecare persoană prezentă, fiindcă înconjurarea cu oamenii care suferă aceeași pierdere cu tine și împărtășirea gândurilor și a sentimentelor poate fi o metodă reală de descărcare, din acest punct de vedere.

Atunci când trebuie să mergem la un priveghi, este important să ținem cont că trebuie să ducem o coroană funerară și să avem la îndemână o candelă sau o lumânare pentru a o aprinde în memoria persoanei care a trecut în neființă. Coroanele funerare au o semnificație aparte, în funcție de florile pe care le alegem. Spre exemplu, trandafirii sunt o alegere potrivită atunci când ne dorim să ne exprimăm iubirea și dragostea pe care i-am purtat-o persoanei a cărui fir luminos al vieții a luat sfârșit. Pentru a alege ce este mai potrivit, este recomandat să apelăm la firma de servicii funerare non stop București, pentru că este locul în care vom găsi cu certitudine recomandările de care avem nevoie.

Hainele negre la priveghi

Hainele negre și purtarea lor este, în primul rând, o dovadă de respect față de familia îndoliată. Acestea transmit durerea, părerea de rău pe care le avem față de această pierdere, motiv pentru care neglijarea lor nu este recomandată. Din același punct de vedere, hainele negre la priveghi sunt o formă de respect și față de persoana care a trecut în neființă, pentru că este o metodă de a ne exprima sincere noastre regrete pe care le purtăm în fața acestei situații. 

Este bine de menționat că hainele negre le pot transmite inclusiv oamenilor din jur suferința pe care o purtăm, întocmai cât să înțeleagă că avem nevoie să ne fie respectate anumite nevoi. Atunci când pierdem pe cineva drag, timpul și conștientizarea propriilor emoții și gânduri sunt fundamentale pentru ca, într-un final, să putem ajunge să ne împăcăm cu această situație, oricât de grea pare de acceptat la prima vedere. Pentru a avea parte de acest timp, inclusiv pentru pregătirea și planificarea tuturor detaliilor în acord cu priveghiul, firma de servicii funerare non stop București ne poate fi de ajutor în orice moment.