De ce este atât de importantă crucea de lemn și ce trebuie să fie inscripționat pe aceasta? Când se înlocuiește această cruce de lemn și ce este bine de știut? Iată mai multe informații!

Obiceiurile și tradițiile aduse de Biserica Ortodoxă după ce survine decesul unei persoane datează de secole întregi, iar una dintre acestea se referă la crucea de lemn și la momentul în care aceasta trebuie să fie înlocuită. Înainte de toate, este important să discutăm și să punem accent pe acele informații care sunt esențiale despre această cruce de lemn, motiv pentru care, dacă dorești să cunoști mai multe detalii, care te-ar putea ajuta, te invităm să rămâi alături de noi.

De ce este importantă această cruce de lemn?

Crucea de lemn este importantă, în primul rând, pentru că cinstește amintirea persoanei care a trecut în neființă, din păcate. Această cruce de lemn este pusă la locul în care persoana care a decedat își va face somnul de odihnă, și în sine, alegerea ei reprezintă și forma de respect pe care familia și persoanele apropiate i-o mai pot oferi acelui om a cărui fir luminos al vieții s-a încheiat.

Dincolo de voia noastră, moartea face parte din cursul natural și firesc al vieții, și tocmai acest lucru ne poate explica de ce mobilizarea și adaptarea sunt importante în momentul în care aflăm că o persoană dragă nouă a trecut în neființă. Numele persoanei pe care am îndrăgit-o atât de mult merită să fie amintit, și tocmai alegerea acestei cruci de lemn ne poate ajuta să-i cinstim amintirea.

Ce este inscripționat pe această cruce de lemn?

Pe crucea de lemn este inscripționat numele persoanei care a trecut în neființă, dar și data nașterii și cea a decesului. Și astfel putem înțelege de ce această cruce de lemn ne ajută să-i cinstim amintirea persoanei care a decedat, și dacă stăm să ne gândim, această cruce de lemn ne ajută inclusiv pe noi să ne găsim liniștea și să fim împăcați că am făcut tot ce mai ținea de noi în acele momente. După ce survine decesul unei persoane, apare sentimentul de vinovăție, chiar dacă decesul nu a survenit din cauza noastră și chiar dacă nu puteam face nimic pentru a-l opri. Alegând cu atenție și achiziționând aceste accesorii și obiecte funerare, facem tot ce ne mai rămâne în fața situației în care suntem puși.

Când trebuie să fie înlocuită crucea de lemn?

Această cruce de lemn trebuie să fie înlocuită în momentul în care se împlinește 1 an de la deces. Aceasta poate fi păstrată în continuare la locul de veci, însă conform tradițiilor și obiceiurilor, acela reprezintă momentul în care familia poate opta pentru un monument funerar. Acest monument funerar este oferit de firma de servicii funerare non stop București, locul în care vei putea primi inclusiv recomandările și consultanța funerară de care ai nevoie.

Fiindcă nu prea multe informații se cunosc despre acest monument funerar, recomandările personalului care îți va fi alături au o importanță aparte. Acesta îți va explica care sunt monumentele funerare pe care ți le pot pune la dispoziție, din ce materiale sunt realizate, care este rezistența în timp și durabilitatea pe care o au și nu numai. Piatra naturală, granitul sau marmura sunt doar câteva dintre materialele pentru care poți opta în privința acestui monument funerar.

Bineînțeles, în funcție de alegerile pe care le faci, firma de servicii funerare non stop București îți va putea comunica încă din primul moment care este perioada pe care trebuie să o aștepți pentru a beneficia acest serviciu din partea lor, însă fii sigur că vor ține cont de nevoile și dorințele tale. Ține cont că nu trebuie să depășești de unul singur acel moment și că nu trebuie să iei deciziile fără suportul pe care îl meriți, tocmai de aceea, firma de servicii funerare non stop București este alături de tine în orice moment în care ai nevoie!