Care sunt etapele incinerării și ce este bine de știut despre această procedură? Care sunt documentele de care familia are nevoie? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!
Este bine știut că, după ce survine decesul unei persoane, familia are o alegere importantă de făcut: înmormântare sau incinerare. Bineînțeles, există cazuri în care omul a ales încă de pe parcursul vieții sale ce dorește să se întâmple cu trupul său după ce firul luminos al vieții sale ia sfârșit, moment în care familia nu mai poate interveni, dar există și cazuri în care această alegere nu a fost făcută de către persoana a cărui deces a survenit și în care această alegere devine responsabilitatea familiei.
Incinerarea este o alegere care a devenit din ce în ce mai apreciată în ultimii ani, pentru că simbolistica din spatele său are o însemnătate aparte. Deși aceasta și-a câștigat popularitatea în unele zone ale țării, foarte puține informații se cunosc despre această procedură. Înainte de a face orice alegere, este important să te documentezi și să culegi toate acele detalii de care ai nevoie. Tocmai de aceea, în articolul de astăzi vom discuta despre incinerare și despre etapele ce trebuie să fie respectate în cadrul acestei proceduri și nu numai.
Rămâi alături de noi pentru mai multe informații!
Care sunt documentele necesare pentru incinerare?
Pentru ca incinerarea să poată fi realizată, familia trebuie să depună o serie de documente esențiale la acel crematoriu la care urmează să aibă loc această procedură. Iată care sunt acestea:
• Actul de identitate al membrului din familie care solicită această procedură;
• Certificatul de deces;
• Adeverința de incinerare;
• Certificatul de îmbălsămare;
• Certificatul care atestă depunerea la capelă;
• Avizul sanitar de transport mortuar;
• Autorizația de ridicare și de transport al urnei, în urma incinerării.
Chiar dacă nimeni nu își dorește și nu are starea necesară în acele momente pentru a procura toate aceste acte, fără depunerea lor, procedura nu poate fi realizată, motiv pentru care putem înțelege de ce aceste documente sunt atât de importante. Este bine de știut că firma de servicii funerare non stop București este cea la care puteți face apel atunci când doriți să fie realizat serviciul funerar de incinerare, pentru că personalul acestei firme se poate ocupa personal de obținerea tuturor documentelor necesare, ce trebuie să fie duse la crematoriu. Personalul responsabil va fi atent la nevoile și dorințele pe care le aveți, dar mai mult de atât, va avea grijă să vă explice care este întregul proces care urmează să aibă loc și care sunt acele accesorii funerare de care veți avea nevoie.
Iată care sunt etapele incinerării:
1. Constatarea decesului
Constatarea decesului poate fi realizată de medicul specialist al firmei de servicii funerare non stop București, chiar la domiciliul la care a avut loc decesul, în cele din urmă, eliberându-se acel document important de care aveți nevoie pentru eliberarea certificatului de deces. Serviciul de constatare al decesului este realizat conform legislației intrate în vigoare și conform normelor igienico-sanitare.
2. Îmbălsămarea
Aceasta este a doua etapă ce trebuie să fie respectată în procesul de incinerare, serviciu în urma căruia poate fi eliberat certificatul de îmbălsămare. Acest serviciu este oferit de firma de servicii funerare non stop București, realizat în sediul acestora, care îndeplinește toate criteriile și se află în conformitate cu normele și legislația intrată în vigoare.
3. Toaletarea persoanei decedate
Serviciul de toaletare se referă la pregătirea persoanei decedate pentru procedurile ce urmează să aibă loc, serviciu ce este realizat în sala de pregătire asigurată de firma de servicii funerare București.
4. Obținerea documentelor necesare incinerării
5. Depunerea sicriului la capelă
Asigurându-ți transportul funerar, firma de servicii funerare non stop București te va ajuta să duci trupul neînsuflețit la capela la care dorești să aibă loc priveghiul, momentul în care persoanele care doresc pot veni să-și ia rămas bun și să petreacă ultimele momente cu persoana importantă pentru ei, care, din păcate, a trecut în neființă. Ulterior, firma de servicii funerare non stop București va transporta trupul neînsuflețit al persoanei al cărui fir luminos al vieții s-a încheiat în sicriul ales de familia îndoliată, către crematoriul unde va avea loc întreaga procedură.
Nu în cele din urmă, va avea loc ceremonia de rămas bun și procedura de incinerare propriu-zisă, la care pot participa persoanele care doresc, atâta timp cât au vârsta minimă de 18 ani. După ce această procedură a fost finalizată, familia îndoliată va putea primi cenușa persoanei importante, într-o urnă funerară, ce poate fi achiziționată de la firma de servicii funerare non stop București, alături de toate acele obiecte și accesorii funerare de care au nevoie.