Ce este bine de știut despre procedura de repatriere a urnei funerare? Care sunt cele mai importante lucruri bine de știut și care sunt demersurile în acest sens? Iată mai multe informații!

Un lucru bine de știut este acela că orice persoană are dreptul încă de pe parcursul vieții sale să decidă ce dorește să i se întâmple trupului neînsuflețit, după ce propriul deces survine. În cazul în care nu este luată o decizie personală din acest punct de vedere, dreptul de a decide îi revine familiei, care trebuie să aleagă dintre înmormântare sau incinerare.

Este bine de știut că inclusiv atunci când decesul survine la mare distanță de casă, procedura de incinerare poate să aibă loc în continuare, dacă aceasta a fost dorința persoanei care a trecut în neființă sau dacă aceasta este dorința familiei care a suferit pierderea în cauză. Altfel spus, procedurile serviciului de repatriere pot fi realizate atât pentru înmormântare, cât și pentru incinerare. Și dacă vrei să cunoști mai multe informații, te invităm să rămâi alături de noi! Chiar dacă nu este unul dintre subiectele despre care ți-ai dori să citești, adevărul este că moartea face parte din cursul natural al vieții, iar adaptarea și mobilizarea sunt principalele resurse la care trebuie să facem apel în acele momente crunte, în care trebuie să acceptăm pierderea unei persoane importante și în care foarte multe decizii trebuie implementate în termen scurt și care nu suportă amânare.

Serviciul de repatriere al urnei funerare

Dacă o persoană dragă trece în neființă la mare distanță de casă, așa cum am menționat anterior, procedura de incinerare poate fi realizată în continuare. Ce este bine de menționat este că această procedură poate avea loc chiar în cadrul statului în care a survenit decesul. Ulterior, transportul funerar de repatriere va avea la bază această urnă funerară, care va ajunge în locul pe care persoana, al cărui fir luminos al vieții s-a încheiat, îl denumea cu drag ”acasă”.

Procedura de incinerare va avea loc în acord cu normele și legislația intrată în vigoare în statul respectiv, în care a survenit decesul, dar în mod normal, durata acestor formalități este de câteva zile. Bineînțeles, acest lucru variază, însă informații concrete despre durata acestor formalități vei putea afla cu certitudine de la personalul firmei de servicii funerare non stop București, personal care este responsabil cu respectarea și îndeplinrea tuturor etapelor ce trebuie să aibă loc în acest sens.

Exact ca și în cazul repatrierii trupului neînsuflețit al unei persoane, transportul funerar este realizat în condiții de maximă siguranță, respectându-se legislația intrată în vigoare și normele igienico-sanitare. Repatrierea acestei urne funerare poate fi realizată atât pe cale aeriană, cât și pe cale terestră, însă această decizie aparține familiei îndoliate. Un lucru bine de știut este că în cazul repatrierii acestei urne funerare nu este necesar pașaportul mortuar. Acest pașaport mortuar este necesar doar în condițiile în care se face repatrierea trupului neînsuflețit.

Urna funerară este poziționată într-o cutie de lemn sau de metal (în funcție de alegerea familiei, dar și de disponibilitatea materialelor), cutie ce este sigilată în prezența autorităților din statul respectiv, înainte ca transportul funerar de repatriere propriu-zis să aibă loc. Acest lucru atestă siguranța urnei funerare pe tot parcursul transportului funerar, până când cenușa persoanei care a trecut în neființă ajunge în locul pe care îl îndrăgea și pe care îl numea cu drag ”acasă”.

O serie de documente trebuie să fie aduse în fața autorităților statului în care urmează să aibă loc procedura de incinerare, și în același timp, o serie de acte trebuie să fie eliberate din acel loc. Aceasta este una dintre multele responsabilități pe care personalul firmei de servicii funerare non stop București va avea grijă să le îndeplinească și să-i aducă familiei îndoliate toate documentele de care are nevoie ulterior, după ce urna funerară este adusă în țară.

Pentru a afla mai multe informații despre serviciul de repatriere al urnei funerare, firma de servicii funerare non stop București stă la dispoziția ta.