Ce este bine de știut despre sicriul utilizat în transportul funerar de repatriere și de unde poate fi achiziționat? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Atunci când vine vorba despre serviciul de repatriere, este bine de știut că mult prea puține informații sunt cunoscute despre acest subiect. Acest lucru este totuși de înțeles, pentru că nu este unul dintre cele mai plăcute subiecte despre care ne dorim să ne interesăm. Cu toate acestea, viața este imprevizibilă, și tocmai de aceea, atunci când decesul unei persoane importante survine la mare distanță de casă, tot ce mai putem face este să ne documentăm și să ne mobilizăm.

Foarte multe gânduri și sentimente iau naștere  în acel moment copleșitor, dar mai mult de atât, foarte multe întrebări își fac simțită aparența. Deși procedurile ce trebuie să aibă loc vor fi aceleași, precum priveghiul, înmormântarea și parastasul, adevărul este că sunt multe alte etape ce trebuie să fie respectate pentru ca serviciul de repatriere să fie efectuat și pentru ca trupul neînsuflețit al persoanei care a trecut în neființă să fie adus în locul pe care îl considera ”acasă”.

Prima întrebare care apare în mintea oricărei persoane care se află în această situație are la bază sicriul necesar serviciului de repatriere. Bineînțeles, acesta este doar unul dintre multele subiecte despre care ar trebui să se discute atunci când vine vorba despre repatrierea unei persoane decedate în străinătate, dar pentru că are o importanță aparte, este cel pe care îl vom discuta astăzi împreună.

Sicriele necesare pentru serviciul de repatriere

Primul lucru pe care trebuie să-l menționăm este că pentru serviciul de repatriere sunt necesare două sicrie. Un sicriu realizat din lemn trebuie să fie la exterior, pentru ca în interiorul acestuia să fie cel realizat din zinc, acolo unde este pregătit și așezat trupul neînsuflețit al persoanei. Rolul acestor două sicrie este acela de a asigura protecția trupului neînsuflețit pe perioada transportului funerar.

Acest sicriu de lemn din exterior este pregătit de către personalul firmei de servicii funerare non stop București, înainte să aibă loc procesul de transportul de repatriere. Acesta este dotat cu un sistem special de valve, responsabil de a împiedica variațiile de presiune ce pot apărea pe timpul transportului. De asemenea, este utilizat un strat absorbant între sicriul de lemn din exterior și cel din zinc din interior, și astfel, ai siguranța că firma de servicii funerare non stop București va realiza acest transport funerar de repatriere în condiții de maximă siguranță.

Este bine de știut că acest sicriu de lemn este sigilat înainte ca transportul funerar de repatriere să aibă loc, indiferent că este realizat pe cale aeriană sau pe cale terestră, sub prezența și supravegherea poliției mortuare, responsabilă a statului în cadrul căruia a survenit decesul. Astfel, ai siguranța că această procedură este efectuată conform normelor și legislației intrate în vigoare.

Sicriul de repatriere și sicriul de înmormântare

Așa cum am menționat anterior, trupul neînsuflețit al persoanei care a trecut în neființă este așezat de către personalul firmei de servicii funerare non stop București în cadrul unui sicriu de zinc. Pentru că mult prea puține informații se cunosc despre serviciul de repatriere, în momentul în care aceasta este pusă în fața unei astfel de situații, se întreabă dacă acest sicriu (utilizat pentru serviciul de repatriere) poate fi utilizat și în cadrul ceremoniei și înmormântării propriu zise. Din acest punct de vedere este bine de menționat că da, sicriul utilizat pentru transportul funerar poate fi folosi la înmormântare și, de fapt, este același ca acela achiziționat pentru o înmormântare. Altfel spus, nu există un sicriu special pentru serviciul de repatriere. Este utilizat un sicriu ca oricare altul, doar că sunt realizate anumite ajustări de către personalul responsabil.

Deși pare multă informație care trebuie procesată, firma de servicii funerare non stop București este alături de orice persoană care are nevoie de suport în acele momente critice ale vieții. Pentru și mai multe informații, personalul acestei firma pune la dispoziție serviciul de consultanță funerară, fiind unul dintre acele servicii de care fiecare persoană are nevoie, pentru a lua deciziile potrivite.